Banen zwemmen is leuk

Sportief onvermogen? Bereid je goed voor!

Een reactie plaatsen

Goede voornemens zijn hot, in de Volkskrant van 3 januari wordt er zelfs een special aan gewijd. Het gaat over zeer herkenbare dingen. Mensen nemen zich aan het begin van het jaar massaal voor om te gaan sporten, schaffen veelal langdurige abonnementen aan, maar toch komt het er uiteindelijk niet van. Degenen die het voornemen hebben ‘volgende week echt’ te gaan sporten, denken de week erop precies hetzelfde. En zo wordt het bezoek week na week uitgesteld, aldus de Volkskrant.

Ik heb me daarom heel concreet voorgenomen wanneer ik ga zwemmen. Ik heb alle mogelijkheden van het zwembad onder elkaar gezet en heb drie geschikte momenten opgeschreven. Ik neem me voor aan het begin van iedere week één van de drie te kiezen.

Waarom ga ik eigenlijk zwemmen? Belangrijkste reden voor mij is dat hardlopen er voorlopig niet in zit. Mijn ‘hamstringblessure’ weigert over te gaan. Lopen gaat prima, maar hardlopen! Zwemmen gaat redelijk, hoewel de schoolslag ook niet soepel loopt. Maar ik weet gewoon dat zwemmen me helpt weer fitter te worden.  Daarnaast voel ik me na het zwemmen heerlijk. Ik heb meerdere banenzwemmers gesproken en die zeggen het ook. Zwemmen zorgt voor een goed ‘aftergevoel’.

Misschien is dát gevoel wel een belangrijke sleutel om het zwemmen vol te houden. ‘Gedachten over hoe fijn het is om te sporten of de energie die je ervan krijgt, hangen samen met sportgedrag’. Vrij vertaald naar de Volkskrant: ‘het beste goede voornemen is het zwemmen niet te laten leiden door de gedachte aan maatje 27, maar door hoe plezierig het is om in het water te bewegen’. Dat is toch een makkie? Want banen zwemmen is leuk! Toch?

Auteur: Titeke

Beweeginspirator, innovatief, creatief, bewegen, zwemmen, schrijven, fotografie, actie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s