Banen zwemmen is leuk

Feel!

Een reactie plaatsen

Sommige lopers verklaren je voor gek (je mist het contact met de natuur!), maar ik ben zo’n hardloper die het heerlijk vindt om met muziek in de oren te lopen. Ik heb tijden gezocht naar het ritme dat me het beste lag. Heerlijk vond het ik als Madness voorbij kwam en ook Blof (Aanzoek zonder ringen) is een hardloopfavoriet. Verschillende hardloopapp’s heb ik uitgeprobeerd, met mijn iPhone in mijn jaszak. Maar na Runkeeper en Adidas (Mi-coach) ben ik gestopt. Werken met schema’s is niet echt ‘mijn ding’. Ik heb het geduld er niet voor, reageer liever op wat er in me opkomt of waar ik zin in heb.

Ik heb ontdekt dat er inmiddels goede waterdichte iPhone-cases op de markt zijn: ‘Uit een praktijkonderzoek bleek dat ze het toestel prima onderwater konden houden zonder dat de case ging lekken’. Ja, ja! Nou, ik waag mijn Iphone er niet aan. Ik heb een waterdichte Mp3-speler aangeschaft en deze week heb ik ‘m voor het eerst goed uitgeprobeerd. En ik vind het geweldig!

Oké, de oortjes floepen wel eens los. En het geluid is niet te vergelijken met het geluid dat uit mijn iPhone komt. Maar dat is helemaal niet erg! Want zwemmen terwijl je alleen muziek hoort is een heerlijke ervaring. Ik hou van het water dat langs mijn lichaam stroomt. En met mijn favoriete muziek wordt die beleving nog meer bijzonder. Geen geklots in mijn oren, maar Coldplay. Voor mij zorgt de muziek voor een extra dimensie.

Normaal zwem ik een half uur (en dan kijk ik op de klok of ik er al uit mag…..), nu heb ik het 45 minuten volgehouden. Ik vond het zelfs jammer dat het 22.00 uur was, zonder dat ik er erg in had was iedereen vertrokken.

Mijn MP3 ‘shuffelt’ de muziek, dus het is steeds een verrassing welk volgende nummer voorbij komt. Ik blijf nieuwsgierig. Ook in het water ga ik op zoek naar mijn favoriete ritme. Mijn toppers tot nu toe? Listen to the music van de Dooby Brothers. Mijn slagfrequentie van de borstcrawl ging enorm omhoog! Met stip op 1 staat ‘Feel’ (Robbie Williams). Op dat nummer zwem ik een slome borstcrawl, maar een geweldige schoolslag. Perfect ritme. Volgende keer maar eens mijn slagen tellen……

Auteur: Titeke

Beweeginspirator, innovatief, creatief, bewegen, zwemmen, schrijven, fotografie, actie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s