Banen zwemmen is leuk

Zwemmen is als zweven in de ruimte

1 reactie

Eerst maar toegeven. Inderdaad. Het is me niet gelukt. Na het ijsplezier in februari kwam het zwemritme niet meer terug. Ik heb nog wel eens gezwommen, maar 1 keer per week? Bij lange na niet! Kost moeite, maar ik ga met de billen bloot. Ik behoor tot die grote groep die zo weer in z’n oude patroon zit. En dus z’n voornemens niet haalt.

Balen. Ik heb lange tijd getwijfeld wat ik nu met dit blog zou doen. Ik stelde uit. Waar zou ik een ezelsbruggetje kunnen vinden om de draad weer op te pakken? En te blijven schrijven over het leuk maken van banen zwemmen? Ik ging op andere plaatsen in Nederland zwemmen. Maar schreef er niet over. Ik kocht zwemvliezen en een pull-boy.  Ik heb ze nog niet uitgeprobeerd. Ik bleef broeden en uitstellen.

En gisteravond was daar dan het moment. Tijdens het journaal van 22.00 uur. Alert zat ik te wachten op het nieuws over Louis van Gaal, onze nieuwe bondscoach. En daar was opeens André Kuipers. Hij blikt terug op zijn ruimtereis. Hij is net terug op aarde en zijn lichaam moet weer wennen. Leuke man, interessant verhaal, leuk gesprek. Hij heeft het enorm naar zijn zin gehad. ‘André zou zijn hele leven wel willen blijven zweven’.

Dan komt mijn ezelsbrug: André is van plan om te gaan zwemmen! De commentaarstem: ‘Om het ‘prettige gevoel van zweven enigszins te benaderen’. Geweldig. Zwembaden, zie hier een nieuwe kans! Beleef de sensatie van zweven in de ruimte, kom banen zwemmen!

Ik ben  er weer. Ik voel weer energie om te schrijven over het leuk(er) maken van banen zwemmen. Heb je vragen of eigen ideeen? Laat het me weten!

Ik ben benieuwd of André het zwemmen gaat volhouden.  Voorlopig zit hij ver weg en beweegt hij onder begeleiding. In geval van een dip op termijn mag hij ‘hier’ natuurlijk altijd tips en adviezen halen om zijn ruimtereis in het water verder te vervolgen!

Titeke Postma inspireert en vernieuwt. Ze zet je op een originele, creatieve en  eigenzinnige manier aan het denken over het leuk(er) maken van bewegen. Zodat bewegers ‘in beweging komen’, zich gezond voelen en blijven bewegen. 

Auteur: Titeke

Beweeginspirator, innovatief, creatief, bewegen, zwemmen, schrijven, fotografie, actie.

One thought on “Zwemmen is als zweven in de ruimte

  1. Wat een leuk verhaal, super!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s